Meer efficiëntie per hectare

Loonwerk Westerkwartier is uw aangewezen partner voor het aanpakken van uw bouw- of grasland.

Wij zijn specialist in groen-, grond en infra. Om een optimale efficientie uit uw hectare grond te halen is het van belang deze goed te behandelen, hierin zijn wij dé landverbeteraar. Wij adviseren u graag in het proces van frezen, spitten, ploegen en kilveren.

Frezen

Bij frezen wordt de zode kapot gefreesd. Loonwerk Westerkwartier gebruikt hiervoor een bakfrees of overtop frees. Hierdoor maak je de grond makkelijk bewerkbaar. Daarnaast wordt het overgebleven onkruid stuk gemaakt en komt er weer zuurstof in de grond.

Ploegen

Het ploegen is één van de belangrijkste handelingen om het land klaar te maken voor het plantseizoen. Met de ploeg wordt de onderste grondlaag boven gehaald zodat de teelaarde aanwezig bijft. Het resultaat is een uitstekende plantbodem.

Kilveren

Kilveren van de landbouwgrond gebeurt met een kilverbak. Loonwerk Westerkwartier beschikt over een lasergestuurd kilverbak. Pas geploegde, kluiterige grond wordt fijngemaakt en het land wordt geëgaliseerd. Het zorgt voor een egaal en vruchtbaar land met een goede waterafvoer.

In gebruik nemen van het land

Na het creëren van een vlakke ondergrond en voldoende losse grond kan het land weer in gebruik genomen worden. Loonwerk Westerkwartier is ook op dit vlak uw aangewezen partner. Denk hierbij aan bemesten en inzaaien. Graag helpen wij u om het optimale resultaat uit uw land te halen!